Home Diensten Sociale marketing

Sociale marketing


Sociale marketing

Communiceren via social media is al lang de hype voorbij en niet meer weg te denken. Inmiddels hebben veel organisaties ‘de stap’ naar social media gemaakt. Waarom? Omdat wanneer mensen (en dus ook klanten!) op een bepaalde plek veel en vaak komen, u als organisatie ook daar aanwezig wilt zijn. Wij ondersteunen u graag daarbij.

Hiervoor moet er een goede strategie gekozen worden, u moet kennis hebben van de (on)mogelijkheden van de verschillende netwerken en u moet actief deelnemen in de sociale netwerken. Om u tijd te besparen, kunnen wij u ondersteunen en deze werkzaamheden op ons nemen. Eens per maand krijgt u van ons de vorderingen door via een rapportage. Zo kunt u toch succesvol deelnemen en resultaat halen uit uw social media aanwezigheid.

Door een gestructureerde aanpak starten wij de sociale marketing in 5 stappen.

Sociale marketing Stap 1: Inventarisatie

- Bepalen van de interessegebieden op basis waarvan potentiële klanten geworven gaan worden
- Bepalen van advertentie slogans die gebruikt gaan worden tijdens de marketing
- Bepalen of er advertenties geformuleerd gaan worden die rechtstreekse links naar de producten op de webshop bevatten.
- Bepalen welke sociale netwerken automatisch vanuit Twitter gevuld zullen worden.
- Frequentie van Twitter berichten bepalen
- Bepalen verhouding van nieuwsberichten/advertenties m.b.t. Twitter

Sociale marketing Stap 2: Aanmaken en inrichten accounts

Tijdens deze stap worden de accounts op de diverse sociale netwerken aangemaakt en ingericht waaronder:
- Twitter (grootste actueel nieuws netwerk van de wereld)
- Facebook (grootste sociale netwerk van de wereld)
- Hyves (grootste sociale netwerk van Nederland)
- LinkedIn (grootste zaken netwerk ter wereld)
- Flickr (grootste foto site ter wereld)
- Youtube (grootste video site ter wereld)
Hierna worden deze netwerken aan elkaar gelinkt (bijvoorbeeld berichten van Twitter verschijnen op de Facebook & Hyves pagina). Ook zullen op de webshop de links naar de diverse sociale netwerken worden geplaatst.

Sociale marketing Stap 3: Inrichten van de technische omgeving

Voorbereiden van de technische omgeving voor het genereren van de advertentie berichten. De inrichting van de technische omgeving is afhankelijk van de beslissingen tijdens de inventarisatie fase.

Sociale marketing Stap 4: Twitter marketing

Om op een directe manier vele (potentiële) klanten te kunnen benaderen, wordt via de door ons ontwikkelde methode gezorgd voor een groot aantal volgers in Twitter. Dit gebeurt op basis van interessegebieden. Afhankelijk van de beslissingen in stap 1 worden de diverse netwerk sites automatisch bijgewerkt door de geplaatste berichten op Twitter.

Sociale marketing Stap 5: Monitoring en rapportage

Sociale marketing is een continu proces. Het is daarom dan ook belangrijk om te blijven monitoren op vooruitgang van de resultaten van deze sociale marketing. Wij verzorgen maandelijkse rapportages over de stand van zaken en aanbevelingen om uw positie te verbeteren. De uiteindelijke bedoeling is om de conversie te verhogen en daar zal dan ook op gestuurd worden.

Bent u geïnteresseerd in Sociale marketing voor uw Magento webshop? Stuur een mailtje naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. of bel met Wim Krämer, 040-3041067

 
Copyright © 2018 RiksjaSoft Smart Solutions. Alle rechten voorbehouden.
-